3-ри зонова система

Запазване чистотата и необходимостта от удължаване живота на подовите покрития в дома, офиса, магазина, хотела или бизнес сградата предполагат вземане на превантивни мерки. Едиствената възможност да остане мръсотията отвън е поставянето на “бариера” на входа. Най-доброто решение за това е инсталирането на изтривалка!

А дали това наистина ще помогне?

Правилното оформянето на входната област е основно изискване за постигане на резултат.
Какво всъщност означава това? Достатъчно ли е просто да се постави каквато и да е изтривалка? НЕ…! А защо?

 

Първият много важен критерий, който трябва да се съблюдава при избора на една изтривалка е нейният вид.
Световната  практика наложи, т. нар. 3-зонова система за почистване. Това означава, че след преминаването през всяка една зона, определена част от мръсотията се отстранява и достигайки до подовата настилка, обувките са вече чисти. Правилното комбиниране на отделните типове елементи по зони осигурява по-голяма ефективност на системата като цяло.

Възможни са много на брой комбинации от типове изтривалки, но най-полезната е следната:
1-ва зона  (гробо почистване): четки+гума;
2-ра зона  (фино почистване): мокет+стъргалки;
3-та зона  (попиване): “мокетено килимче”.

Вторият важен критерий е самият размер на изтривалката. Много хора смятат, че с поставянето на “парче” с размери 60см/40см (дълж./шир.) са разрешили всичките си проблеми. В действителност обаче това не е така! При избора на изтривалка определяща е повече нейната дължина, отколкото ширина (размерът успореден на вратата). Това се определя от необходимостта да има по-продължителен ход върху самата изтривалка, а не просто тя да бъде прескачана.

Минималният размер за изтривалка, която да изпълнява своята функция, е 90см/120см – достатъчно място за поне три крачки върху нея.

Инвестиция, която си заслужава

Спазвайки изискванията на 3-зоновата система за почистване, Вие намалявате разходите по почистване на цялата сграда.

Дългогодишният опит доказа, че периодичното основно почистване на пода от един път седмично намалява до веднъж месечно, което означава 75% по-малко разходи за почистване на сградата. Освен това, правилния избор на изтривалка намалява и износването и поддръжката на самото подово покритие.  

З-зонавата система за почистване Ви предоставя безброй много комбинации от изтривалки, които да отговарят точно на характеристиките на Вашето помещение.

 

Ето защо отделянето на повече внимание на “идеята” за входна изтривалка е не само необходимост за спестяване средства от самата изтривалка, но и за да се избере най-подходящия вариант на 3-зоновата система за почистване. Това е инвестиция, която би спестила една, на пръв поглед, малка сума, но разглеждана в дългосрочен план е сериозна финансова икономия от поддръжката на сградата.

 

Алуминиевите входни изтривалки са основен компонент на 3 – зоновата система за почистване и тяхната структура има редица преимущества:

 

Ефикастност
Изградената от алуминиеви профили, допълнени с четка, гума или мокет, изтривалка за вграждане осигурява висока степен на задържане на мръсотията. Нейната ефикастност се запазва през целия период на употреба, тъй като мръсотията не се задържа върху изтривалката, а пада между профилите, а поетата влага след време се изпарява

Функционалност
Изтривалката с алуминиеви профили може да се навие и така събраната отдолу мръсотия лесно да се почисти. 

Издръжливост
Здравите алуминиеви профили правят изтривалката изключинтелно издържлива на големи температурни амплитуди и постоянен тежък трафик.

Адаптивност
Големият брой възможни комбинации от различните видове вложки, Ви позволява да създадете оригинална изтривалка, съобразена с архитектурата, дизайна и степента на натоварване на съответната зона.