Поддръжка

Алуминиеви изтривалки с вложки

Правилната поддръжка и сервиз на изтривалките определят и тяхното дългогодишно използване. Качественото почистване е от съществено значение за удължаване живота и запазване “свежестта” на изтривалките. 

Полагането на ежедневни грижи е изключително важно при поддръжката на алуминиевите входни изтривалки. Постоянната им употреба налага и необходимостта от всекидневното им прахосмучене. 

Препоръчително е ежемесечно да се извършват дълбоко почистване и бързо изпиране както и периодично почистване с високо налягане (напр. на модулите само с четки и гума).  

Мокетените и ЛОГО-изтривалките

Мокетените изтривалки се нуждаят от по-специфична поддръжка и съхранение от останалите видове професионални изтривалки. Специфичността им се дължи на материалите, от който са направени – меки и гъвкави.

 

 

Пране и съхранение

Изтривалките от тип Image (мокетени лого изтривалки) трябва да се перат самостоятелно при температура между 30°C и макс. до 60°C. Не се препоръчва изпирането им заедно с друг вид изтривалки или лого-изтривалки, произведени от друга компания. Поради по-слабата устойчивост на използваните от тях цветове се наблюдава т.нар.“кървене”, което би могло да ги увреди. 

Изтривалките от типа Classic (мокетени изтривалки) без никакво притеснение могат да се перат заедно с цветни изтривалки на други производители (макс. до 80°C).

 

Подсушаване

Подсушаването трябва да бъде за около 7 мин. при температура между 65°C и 80°C, последвано от охлаждане (между 30°C и 40°C) и отново около 7-минутно подсушаване. Моля спазвайте инструкциите на производителя.

Съхранение

Изтривалките не трябва излишно да се излагат на високи температури продължително време. Препоръчително е да се изваждат веднага след приключване на работния процес на сушилнята. Изтривалките не трябва да се прегъват или да се налагат една към друга с гумената към мокетената повърхност. Складирането им може да става само след навиване с гумената повърхност навън.

 

Препоръки за почистващи препарати

Препоръчително е използването предимно на анионни почистващи препарати. За ЛОГО-изтривалките, в частност, неанионни, а за типа мокетени изтривалки Classic –всички видове алкални препарати.

Възстановяване

При ремонтиране на мокетените изтривалки Emco се препоръчва използването на “Matfix” – универсално лепило, чрез което лесно и дълготрайно се възстановяват всякакви дупчици, накъсвания или нарязвания. С “Matfix” може да се закрепи микрочип като допълнение към изтривалката . Препоръчваме при нужда от възстановяване или ремонт да се обърнете към нашите специалисти.

За контакти: 02/443 74 33

Правилната поддръжка и сервиз на изтривалките определят и тяхното дългогодишно използване.

Качественото почистване е от съществено значение за удължаване живота и запазване “свежестта” на изтривалките.